Thursday, 24 November 2011

hAmPir SelesAi~~~

Alhamdulillah~~ SPm hampir abes cuma tinggal 2 paper jer lagi >> perdagangan + ekonomi asas

Aku nk target 2 paper nie A..x kesah la A- ka...A ka.. A+ ka..jnji A....hehehe
pagi tadi aku bru ja selesai menjawab exam subject ke-7 iaitu sains~~
lepas abes paper 1 td cikgu rashidah (cikgu sains ) dtg jumpa aku..dier kata nak tgk kertas 1 pastu nak check brape aku betol..
mula2 aku ingat xmau bgi takot salah banyak tp aku pikir balik...biar la kalau salah byk pon bukan aku bleh pdam balik...
lepas aku keluar dr jawab sains paper 2 aku pon jumpa cikgu td..fuh lega cikgu tuh kata aku salah 7 drpd 50 soalan...huhu ^_^ mknenyer aku betol 43..
aku mmg nak target A paper sains nih...pastu aku cuma harap paper 2 aku dpt mrkah elok sbb bhgian C aku tersngkut skit... :P

Saturday, 19 November 2011

*$%#@$!? pUnYa nEtbOok

assalamualaikum....bulan 4 haritu aku telah dpat 1 netbook free yang disumbangkan oleh SKMM (kerajaan)....netbook hnya diberi pada pelajar yg miskin ja..aku nie dikira miskin la jgak..hehhehe tapi masalahnya netbook yang depa bagi tuh tak berkualiti..korang penah dengar tak jenama AXIOO..hahhaha tu lah jenama netbook aku..aku tgok kolah lain dapat ACER,HP tpi kolah aku dpat jenama nih..tapi aku syukur sebab tetap free...netbook bru ja rosak 3 hari lepas...adooii..padahal aku tak penah bagi jatuh pon...lagipon aku kurang guna netbook nih sebab dah ada laptop....ramai dah kwan aku yang netbook depa rosak...jadi aku terpaksa pergi jumpa orang SKMM nie utk repair...


##naseb bek waranti ader lgih.. :)

Thursday, 17 November 2011

cobaan...!!

setakat nie aku dah selesai menjawab 4 paper utk SPM....Sejarah , bM , bI , math...pagi tadi bru jer aku wat math.....tapi agak sedikit hampa kerana semua soklan yg cikgu fokus ajaq kami sebab kemungkinan akan masok tapi akhirnya x masok pon..tapi alhamdulillah....aku bleh jawab walaupon lupa sikit2...hehehehe..bye!!

Wednesday, 16 November 2011

bUat Takot Aku Ja....!!

Fuh....perkara berlaku pagi tadi memang buat aku nervous...gila gelabah terok...hehehe...Pagi tadi aku pegi kolah macam besa untuk exam sejarah......time lagi 5 minit nak masuk dewan aku pon bawa keluar kad pengenalan dengan slip kemasukan SPM...tapi aku cari slip tuh tak dak dalam beg aku....dah la kalau tak dak slip tuh memang tak bole masok dewan...baru aku teringat malam kelmarin aku terbawa keluar dari beg...huhuhu pastuh aku pon pegi jumpa cikgu samsul...aku gitau dia yang aku lupa bawak slip tuh...pastuh cikgu sejarah aku datang kat aku...dia kata " relex....jangan takut kami ada borang tuh lagi...jangan dok gelabah sangat " fuh !! dengar cikgu kata camtu terus aku rasa lega...pas suma orang dah masuk dewan...cikgu sejarah aku tuh pon datang bawa surat akuan pelajar....naseb baek aku boleh masuk exam..kalau dak memang sah2 aku failed sejarah..huhuhu thanks!!! cikgu.. :P
slip ni la yang aku lupa bawak tuh...
**hanya contoh



(pengajaran kepada kita suma...periksa dahulu sebelum datang ke sekolah..hehehe)

Friday, 11 November 2011

SPM dah dekat!!

Ya Allah..aku semakin terasa gementar nak hadapi SPM..hanya tinggal 2 hari ja lagi...semasa majlis restu ilmu kat sekolah tadi...aku memang rasa nak nanges tapi aku sebagai lelaki terpaksa cover macho...cikgu2 yang pennah mengajar aku bagi ucapan...buat ayat sedih..memang time tuh mata aku dah merah..pastu tengok plak budak perempuan sampai peluk2 dengan cikgu mintak maaf...cikgu2 pon ada yang nanges..budak2 lagi lah sakan...yang budak laki nih boleh lagi main tolak2...aduiii!! pastuh time nak balik...aku mintak maaf pulak dengan kawan2...aku pon sedar memang aku nih suka sangat kacau kawan aku..hehehe sronok kacau depa nih...geng2 gengster kat kolah ponn nanges tadi...hahahaha hati lembut rupanya...moga2 semua pelajar SPM tahun ni akan mendapat kejayaan seperti yang diingini termasuk aku... ^_^ amin...~~

Tuesday, 8 November 2011

Jamuan @ majlis perpisahan bersama budak 5 Bauhimia

 Assalamualaikum to all blogger...hari ni aku nak cite mengenai jamuan perpisahan kami....Alhamdulillah akhirnya dapat juga kelas aku buat jamuan untuk kali terakhir untuk persekolahan nnie...nanti lepas SPM memang susah nak jumpe suma orang akan bawa haluan masing2..huhuhu sedeynyer... :'(  aku sebagai ketua kelas 5 bauhimia memang rasa bangga sebab budak kelas aku boley bekerjasama hari tu walaupon depa ketegaq yang amat...depa suma nih...kalau kat skolah memang susah nak suruh apa mesti kena tengking balik...


memang macam2 cabaran aku dengan beberapa orang lagi nak prepare jamuan nih..antara cabarannya ialah::

> susah sungguh nak mintak duit jamuan tuh kat kawan2 yang len....macam2 alasan depa bagi..cth: tak bawak duit la... , lupa bawak la... , duit takdak la... , ...ish2 susah gila tapi aku sabar jer akhirnya setelah 2 bulan kutip bru suma orang bayar....

> takot nak jumpa pengetua..untuk pengetahuan suma kami baru ja dapat pengetua yang baru..memang tegas gila kami memang takot nnak cakap dengan dia....takot satgi kena penampaq free ja..hehehe last2 lagi 3 hari nak wat jamuan..aku dengan penolong ketua terpaksa beranikan diri jumpe dia....naseb baek mood dia harituh baek...tapi ada jugak syarat yg dia bg...kami terpaksa jugak ikot klau tak ikot maksudnyer tak boleh la buat jamuan...

> duit jamuan yang kami kutip tuh tak cukup.....fuh..memang pening kepala gila time tuh...nak wat lagi pon tak tau....lepas suma dah bayar..ptg tuh aku dgn 3 orang lagi pegi econsave dekat dengan rumah kami...beli barang utk buat bihun & naget, hotdog....lepas dah kira...baru kami tau duit tu tak cukup lagi rm5...hurm...terpaksa guna duit sendiri...huhuhu
 
> kami terpaksa buat jamuan tuh petang sebab pagi pengetua tak bagi buat...tapi kami memang takot hujan sebab skarang nih kan musim hujan...tiap petang mesti hujan..kami takot nanti nak bakar ayam tak boleh...tapi Alhamdulillah petang jamuan tuh tak hujan ^_^ ...


ni la antara orang yang banyak membantu utk jamuan ni : P


kami memang naseb bek sebab ada 2 orang cikgu nak sponsor makanan..apa lagi kami terima ja la...rezeki jangan ditolak....ada sorang cikgu nih sponsor rm100 suruh beli ayam...nanti bleh panggang...pastuh sorang cikgu lagi sponsor piza buatan sendiri....fuh...sedap..hehehehe

2 hari sebelom jamuan...kami buat kad jemputan utk suma cikgu dengan kerani kat situ.....letih...2 hari bru habis jemput suma cikgu....tapi ramai cikgu yang tak boleh datang sebab ramai yang balik kampung raya haji..huhuhu

petang tuh....kami datang berhimpun kat kantin jam 2-30...suma pakat prepare makanan...hohoho ada kawan aku nih bawak donut punya banyak....hahaha bagos2......antara menu hari tuh ialah:
*piza
*donut
*bihun
*hotdog
*naget
*ayam panggang
*kuih
*soup mushroom
*desert
*tembikai

ni la piza tuhh..hehehe sedap!!!


fuh....memang lapar tengok suma makanan nih...hheheehe hari tuh cikgu yang dapat hadir kami anggar dalam 18 orang termasuk pengetua kami...hehehe


tengah prepare arang utk panggang ayam


tunggu arang tuh jadi bara :)

ish...depa nie x reti nak tolong ka?? hehehe
mula memanggang ayam..ramai cikgu dok tggu tuh...cepat!!


inilah budak kelas aku...fuh...mcm2 ragam depa nih...kelas paling unik penah aku duduk
cikgu tengah ajar kami cara memanggang ayam

antara cikgu2 yang sudi hadir ke jamuan kami












Sunday, 6 November 2011

AssAlAMuALaIkuM dan Slamat hari raYe

Assalamualaikum....first aku nk ucap selamat hari raya Aidiladha/ Korban / Haji kepada suma blogger dan pembaca .... raya taon nie la raya yang paling  x best bg aku....sebab2 aku kata camtu kerana

*hari nie hujan jer sampai malam
*taon nie SPM
*x ramai saudara mara yang balik raya
*kawan aku suma sibok
*duit takde

kelmarin malam...time aku tengah sibok2 kat rumah tetiba ada sorang kawan aku nieh message aku...nie msg dia hantar " wei,jom tido umah aku mlm nih " aku pon rasa mcam macam ok jer...pastu aku msg kawan aku sorang lagi nak ajak dia skali....nie message aku kat dia... " sazmin, jom tido umah eman....dia ajak " lepas 3 minit dia pon balas ok....aku pon prepare untuk ke rumah dia...sampai jer umah dia...tetiba rasa lapar....aku pon pikiaq (fikir) nak buat megi goreng...aku pon ajak kawan aku sorang lagi pegi ECONSAVE dekat jer dari situ...dlm 500 meter...sampai jer ECONSAVE aku tengok jam dh pkul 9.58...lagi  2 minit dah nak tutup..aku pon kalot2 masok cari sawi,megi, carrot dgn telor..pastu time nak bayar aku jgak yang kena bayar sbab kawan aku sorang nih lupa bawak dompet.....hurmm....

nih la dia econsave tuh

lepas kami dah beli suma..kami pon balik ke rumah kawan aku tuh...aku rehat kejap tengok cite korea ramai2.....hehehe walaupon aku tak suka layan jer la....lepas tuh aku dengan kawan aku nie pegi dapur nak goreng megi tuh.....hahaha...naseb bek aku nih aku terer masak cceewwaahhh....lepas dah abes masak kami pon makan ramai2 kt depan tv sambil tgk cite korea....

lepas dah kenyang aku dengan kawan aku sorang nih masok bilik...kawan aku yang ajak tido rumah dia nih masih ada kat depan tgk tv....masok jer bilik dia aku aku rasa best...huhuhu besa la bilik dia ada aircond...rumah aku  tak dak....aku pon cucuk henfon aku kat speaker besar dalam bilik dia....pastu buka lagu kuat2....huhuhu best2 sebab rumah aku tak dak benda camtuh.....kami dengar lagu sampai jam 2 pgi....huhuhu tapi aku tak rasa ngantok pon...dalam pukul 3 camtuh bru kami  3 orang tido...huh aku terpaksa tido atas katil dengan sorang nih..dah la katil kecil...sempittt...hehehe

esok pagi...kami bangon tido pastu kalot2 bersiap2 nak pegi sembahyang raya....lepas suma dah mandi kami pon pegi masjid yang 600 meter dari situ..dah la hujan rintik...sampai ja kat sana kami tengok ramai orang dah keluar masjid....kuang3x depa dah abes sembahyang.....hahaha x sempat....

kami pon balik rumah..sampai rumah kami pon siap nak pegi raya rumah kawan yang lain....last2 hujan lebat..kami pon terpaksa cancel plan kmi...huhuhu aku pon blik rumah sambung tido sampai ptg...pastu aku ingat ptg tuh nak kluar raya...tapi ujan lagi....sampai skrang aku tak pegi raya mana pon..huhuhu raya yang x best taon nie....