Friday, 30 December 2011

TV ONliNe

sesape yg nak tgok cite secara online bleh la tgok kt link nih  >>




Antara siaran Tv yg ada :
TV1 , TV2 , TV3 , NTV7 , 8TV , TV9 , 1 MALAYSIA TV
TVi , TV ALHIJRAH , TV SELANGOR , EMAS TV


ASTRO = RIA , WARNA , PRIMA , ARENA , HBO , ESPN , AXN , STAR WOLRD 
CELESTIAL , FOX , VICTORY



enjoy to watch ^_^

Tuesday, 27 December 2011

MukA Cina~~

Tiga hari lepas aku ade pegi belajar kereta maklumlah cuti sekolah lagipon dah habis SPM..so aku pegi la amik lesen kereta...hari tu ade la lagi 2 orang naik kereta sekali dengan pegi tempat belajar tuh...pastu ade sorang nih tegur aku  nama dier Wan >>
Wan: You bila mau JPJ?
Aku: 5 haribulan 1 nih
Wan : ooo... You tarak takot ka?
Aku: Tak takut sangat pon..

Sampai jer tempat tuh aku pon tunggu giliran belajar...time tunggu tuh aku ade la sembang2 dengan depa 2 orang....lepas aku dah Ok dengan depa..last2 depa ingatka aku ni CINA....ciss...bedebah betui!! camne la depa bole fikir aku nih cina padahal muka aku pure melayu..hehehe cuma mata aku ja sepet sikit.....lepas depa dah dengar cara aku cakap baru depa tau yang aku ni melayu...hahaha ni kali ke brapa tah orang ingat aku nih cina...2 minggu lepas time aku nak bayar kat cashier...cashier tuh cina..pastu die cakap cina dengan aku...aku pon buat muka BLUR....pastu baru die kata sory ingatkan cina tadi..hampeh betoi...!!




##this is true story  ^_^

Saturday, 10 December 2011

first time keja~~

pada 7/12/2011 jam 4.30 ptg....time tuh aku tgah tido tetiba ada orang tepon aku...agak terkejut jgak la sebab aku letak henfon aku tepi kepala jer....mase aku agkat tuh terjadi satu perbualan mcam kt bawah niihhh>>>>

Aku: helo, assalamualaikum
Dia: Wassalam....ni mohamad hisham ker??? (nama aku la tuh)
Aku: yer saye knapa?
Dia: Awak diterima bekerja di kedai komputer...

haaa..lebih kurang cmtu la...time tu bru aku ingat arituh aku ada mintak keja kt kedai komputer dlam econsave jawi...x sangka dapat tapi yg x bestnya dia kata esok dh kna keja..huh!! aku bru jer abes SPM xkan dh nak keja...aku nak rehat kejap...fuh...susah jgak la aku nak pilih samada trima atau tidak...last2 lepas bincang dgn keluarga aku..aku pon trima jer...esok bermula lah keja...dia kata start keja jam 12.30-9.30 mlm...gaji rm700 sebulan..huhuhu oklah tuh


keesokan harinya aku siap2 nak pegi keje dah...dlm pukul 12.15 cmtuh aku keluar dri rumah...dekat jer tmpat tuh dri rumah aku dlam 3 kilometer....sampai jer aku masok dlam kedai tuh...aku jumpak la sorang kakak nih...umoq dia dh 21 tahun..dia kata dia dh keja 9 bulan...aku pon tolong la susun laptop2 yg ada....lepas 2 jam ada sorang abang lgi masok...dia pon umoq 21 tahun..aku pling muda...hehehe




depa 2 orang ader la ajar2 skit pasal komputer nih...aku dgar je la...tapi memng boring giler siot keje kt kdai tuh memang xder keja apa nak wat dh la kena berdiri jer smpai mlam..huh memang aku x enjoy keja kt situh dah la xdak org yang aku kenai...


malam tuh lepas blik keja...aku pon pikiaq masak2 aku nak bhenti keja....HHHAAAHHA dengar memang lawak sbab bru keja sehari dh bhenti tapi tuh hak aku...lagipon aku keja sbab nak isi masa lapang jer drpd dok umah...




akhirnya aku dok umah blik..keja aku kt rumah mkan,tido,mkan,tido,, ^_^


**p/s>>jangan tiru perangai aku tau

Monday, 5 December 2011

WaaALawEh...SPm Is THe ENd!!!

hahahaaha...esok adalah hari terakhir aku jawab SPM....hahaha esok paper ekonomi asas...naseb bek start pkui 11 pagi..bleh bangon lambat skit....tapi yang x best nyer esok jugak hari terakhir aku jumpak kawan2 aku yang aku memang suka berkawan dengan depa...hehehe esok jugak hari terakhir aku ada kat SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SAUJANA INDAH...hahaha i miss you...~~ aku mesti rindukan suma cikgu2 yang memang baek dengan aku...aku jugak harap result keluar nanti boleh bagi aku gelak &  i will make a proud to my parent.. ^_^

Saturday, 3 December 2011

Last ForEver~~

Assalamulaikum...SPM hanya tggal 1 paper jer lgi hari slasa nih..pastu aku dh free!!! yahoo..hehehe paper last nie paper ekonomi asas...aku nak wat leklok sbab aku mmang target A...mintak leh dpt...cikgu kata klau dpt A cikgu nk blanje KFC.. ^_^ hehehehe

Thursday, 1 December 2011

hahaha..aku suka ayat nihhhhh------->

DI Kaunter KFC
cashier : makan sini ka bawa balik?
pakcik : makan kat sana.(tunjuk meja)..patot ramai..pakat duk makan kat sini..

cashier : err..maksud saya..makan di meja dalam kedai ni atau bungkus bawa balik?
pakcik : ooo..habes tu kalau bungkus tak bawa balik.dia terbang balik rumah pakcik seniri ka.bungkus.

cashier : err..ok..pakcik nak set yang mana?
pakcik : yang setsi ada tak??

cashier : err..maksud saya..pakcik bule pilih set set yang sedia ada kat belakang saya ni.(tunjuk).ada yang 2 ketol ayam.ada yang 3 4 ketol..dia sekali dengan ayaq..bla bla bla..
pakcik : pakcik nak beli ayam setengah kati ja.makcik hang nak buat serunding raya esok..

cashier : pakcik..kat sini juai ayam yang dah siap digoreng la..bukan mentah.
pakcik : kalau camtu..beli teloq ayam dah la.depa kalut nak buat kueh tart..aku mana reti nak beli barang kueh camna..haru btoi.

cashier : errr..err..teloq ayam pon takdak..yang ada ayam goreng ja..makan ratah cicah dengan sos camtu ja..
pakcik : hang pilih ja la yang mana pon..ishh..pakcik tak reti nak pilih pilih ni..yang mana pon takpa.

cashier : pakcik ada berapa orang kat umah?
pakcik : pakcik sorang.anak ada 4 orang.makcik hang maseh sorang..

cashier : ok..kalau camtu saya bagi pakcik dinner plate 2 ya..air nak air gas yang mana ka?
pakcik : huuu..pakcik takleh minum ayaq gas ni.satg reja kentut..angin..teh o suam ka kopi tarik takdak ka?

cashier : takdak..takpa saya bagi milo ais kat pakcik.ada nak tambah wedges ka?
pakcik : huu?natang apa tu?

cashier : kentang goreng.senang creta..cucur ubi.
pakcik : ha bule la..bagi cucur ubi seringgit cucur pisang seringgit..campur..kerak boh lebih..

cashier : err…ok ok..(segan layan)
cashier : semua sekali RM 34.50..
pakcik : tu dia aih..mahal gila..ayam berapa ketoi?(buka plastik tengok)..6 ketoi ja sampai 30 lebih..p market bule beli ayam 3 ekor.tak mai dah.(buka wallet bayaq)

cashier : err err..terima kaseh pakcik..datang la lagi..
pakcik : tak kelapaq mai dah.



##hahhaha...lawak